Новогодишна торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч брашно
3 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
2/3 ч масло или мазнина
2 ч захар
1 ч мляко
1 1/2 ч.л. ванилия
6 белтъка, леко разбити
За шоколадовия крем:
3 блокчета неподсладен шоколад
2 ч мляко
3/4 ч захар
4 с.л. брашно
1/2 ч.л. сол
2 жълтъка, леко разбити
1 с.л. масло
1 ч.л. ванилия
Пресейте брашното веднъж, добавете бакпулвера, солта и содата и пресейте заедно три пъти. Разбийте на крем маслото старателно, добавете захарта постепенно и разбийте до побеляване. Добавете брашното последователно с млякото, малко количество в даден момент, като разбивате след всяко добавяне, докато сместа е гладка. Добавете ароматите. Смесете с белтъците бързо и много добре. Пече се в 3 намазани с масло тави за торта с диаметър 23 см на умерена фурна (190 градуса), за 20 до 25 минути. Слепете с шоколадовия крем и покрийте хубаво отгоре и отстрани.
За шоколадовия крем: Добавете шоколада в млякото и сгорещете на водна баня. Когато се разтопи шоколадът, разбийте хубаво с бъркалка за яйца. Смесете захарта, брашното и солта и ги прибавете постепенно към шоколадовата смес и варете, докато се сгъсти, като се разбърква от време на време. Изсипете малко количество от сместа върху жълтъците, като се бърка енергично, върнете отново на водна баня и варете още две минути, като се разбърква непрекъснато. Добавете маслото и ванилията и се охлажда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ