Регистрация

Новогодишна торта

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
638
Оцени рецептата

3 ч брашно

3 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

2/3 ч масло или мазнина

2 ч захар

1 ч мляко

1 1/2 ч.л. ванилия

6 белтъка, леко разбити

За шоколадовия крем:

3 блокчета неподсладен шоколад

2 ч мляко

3/4 ч захар

4 с.л. брашно

1/2 ч.л. сол

2 жълтъка, леко разбити

1 с.л. масло

1 ч.л. ванилия

 

Пресейте брашното веднъж, добавете бакпулвера, солта и содата и пресейте заедно три пъти. Разбийте на крем маслото старателно, добавете захарта постепенно и разбийте до побеляване. Добавете брашното последователно с млякото, малко количество в даден момент, като разбивате след всяко добавяне, докато сместа е гладка. Добавете ароматите. Смесете с белтъците бързо и много добре. Пече се в 3 намазани с масло тави за торта с диаметър 23 см на умерена фурна (190 градуса), за 20 до 25 минути. Слепете с шоколадовия крем и покрийте хубаво отгоре и отстрани.

За шоколадовия крем: Добавете шоколада в млякото и сгорещете на водна баня. Когато се разтопи шоколадът, разбийте хубаво с бъркалка за яйца. Смесете захарта, брашното и солта и ги прибавете постепенно към шоколадовата смес и варете, докато се сгъсти, като се разбърква от време на време. Изсипете малко количество от сместа върху жълтъците, като се бърка енергично, върнете отново на водна баня и варете още две минути, като се разбърква непрекъснато. Добавете маслото и ванилията и се охлажда.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта