Регистрация

Непалска супа от леща

Автор:
Надежда
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
801
Оцени рецептата

1 пакет ориз

2 ч вода

1 пакет леща

3 ч бульон или вода

1 ч.л. масло

1 малка глава лук, нарязана на кубчета

1 средно голям домат, нарязан на кубчета

1 скилидка чесън, счукан

Сол и черен пипер на вкус

 

Изплакнете ориза. В тенджера, сложете две чаши вода да заври, след което добавете ориза. Оставете да заври отново, като се разбърква веднъж, след това намалете огъня и оставете да къкри около 20-30 минути, докато водата се абсорбира. Изплакнете лещата. Поставете я в тенджера и се покрива с 2-3 чаши вода или бульон. Оставете течността да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри около 30 минути или докато лещата е омекне. В тиган, разтопете маслото на умерен огън, добавете лука и домата. Когато лукът е прозрачен, добавете подправките и чесъна. Гответе 1-3 минути, докато зеленчуците са покрити и сместа е станала на паста. Добавете пастата при лещата и се разбърква. Добавете сол и черен пипер на вкус. Поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта