Немски сладкиш с карамелизирани бадеми
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
На тортата:
3 ч брашно
1 пакет активна суха мая
2/3 ч мляко
1/3 ч захар
6 с.л. масло или маргарин
1 яйце
За топинга:
1 ч захар
9 с.л. масло или маргарин
1 1/4 ч бадеми, нарязани
2 с.л. мляко
За пълнежа:
1 1/2 ч мляко
1 пакет пудинг ванилия
Поставете брашното в голяма купа. Добавете маята и захарта. Кипнете млякото, добавете маслото или маргарина и се охлажда до хладко. Изсипете върху брашното, добавете яйцето и разбийте до гладкост. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си. Натиснете тестото надолу и се разточва на голям кръг. Сложете в разглабяща се форма за печене на торта. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си. След като това стане, сложете захарта, маслото или маргарина и бадемите в тенджера. Варете на умерен огън около пет минути, докато маслото и захарта се разтопят. Свалете от огъня, добавете две супени лъжици мляко и се охлажда до хладко. Намажете върху тортата и се пече в предварително загрята фурна на 190С в продължение на 30 минути. Разхлабете стените с нож, извадете тортата от съда и се охлажда. Пригответе пудинга според указанията на пакета с помощта на 1 1/2 чаша мляко. Заделете да се охлади. След като тортата е студена, я срежете на два блата. Намажете студения пудинг в средата и върнете обратно горния блат. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ