Нахут с ориз и зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч сини домати, нарязани на кубчета
1 консерва (400 г) домати, нарязани, неотцедени
1 консерва (440 г) нахут, неотцеден
1/2 ч късозърнест ориз
2 с.л. сушен лук, натрошен
1/4 ч.л. чесън; счукан
1/2 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. сушен босилек
1/8 ч.л. пипер (или на вкус)
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Обелете и нарежете патладжаните на кубчета от по 1 см. Покрийте с вентилирано полиетиленово фолио и сложете в микровълновата на висока степен в продължение на 2 минути. Поръсете уреда за варене на ориз с олио. Изсипете сока от доматите и нахута в мерителна чашка; добавете достатъчно вода, така че да се получи 1 1/3 чаша течност. Изсипете течността в намазания съд за ориз и добавете патладжана и всички останали съставки. Покрийте и гответе, докато оризът се свари, около 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ