Най-вкусното чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 глави лук
450 г телешка кайма
2 скилидки чесън, счукан
1 ч барбекю сос
1 ч вода
1 с.л. чили на прах
1 ч.л. черен пипер
15 г настърган неподсладен шоколад
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. смлян бахар
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. смлян кориандър
1/4 ч.л. смлян кардамон
1 ч.л. сол
доматен сос, колкото е необходимо
255 г спагети, сварени и смесени с масло
450 г консервиран бял боб, сгорещен
450 г чедър, настърган
крекери
Накълцайте 2 глави лук и оставете настрана. Наситнете останалия лук много фино. Посолете голям тиган. Сложете на умерен огън и добавете месото, фино нарязания лук и чесъна. Натрошете каймата с вилица и гответе до зачервяване. Отстранете излишната мазнина. Добавете барбекю соса и водата. Оставете да заври. Добавете останалите подправки. Покрийте и оставете да къкри на много слаб огън за 30 минути, като разбърквате и опитвате на вкус от време на време, като добавяте доматен сок, ако сместа стане твърде суха. Охладете и оставете в хладилника за през нощта. При поднасяне, сложете спагетите в чиния, покрийте с горещото чили, след това с оскъден слой боб и накрая с нарязания лук. Покрийте с много чедър, докато е още горещо и поднесете веднага, с крекери отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ