Регистрация

Най-вкусното чили

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
554
Оцени рецептата

3 глави лук

450 г телешка кайма

2 скилидки чесън, счукан

1 ч барбекю сос

1 ч вода

1 с.л. чили на прах

1 ч.л. черен пипер

15 г настърган неподсладен шоколад

1/2 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. куркума

1/2 ч.л. смлян бахар

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. смлян кориандър

1/4 ч.л. смлян кардамон

1 ч.л. сол

доматен сос, колкото е необходимо

255 г спагети, сварени и смесени с масло

450 г консервиран бял боб, сгорещен

450 г чедър, настърган

крекери

 

Накълцайте 2 глави лук и оставете настрана. Наситнете останалия лук много фино. Посолете голям тиган. Сложете на умерен огън и добавете месото, фино нарязания лук и чесъна. Натрошете каймата с вилица и гответе до зачервяване. Отстранете излишната мазнина. Добавете барбекю соса и водата. Оставете да заври. Добавете останалите подправки. Покрийте и оставете да къкри на много слаб огън за 30 минути, като разбърквате и опитвате на вкус от време на време, като добавяте доматен сок, ако сместа стане твърде суха. Охладете и оставете в хладилника за през нощта. При поднасяне, сложете спагетите в чиния, покрийте с горещото чили, след това с оскъден слой боб и накрая с нарязания лук. Покрийте с много чедър, докато е още горещо и поднесете веднага, с крекери отстрани.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта