Регистрация

Мраморен тиквен чийзкейк

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
691
Оцени рецептата

За блата:

1 1/4 ч натрошени бисквити

2 с.л. захар

1/4 ч масло или маргарин, разтопен

2 ч полусладък шоколад, разделени

За чийзкейка:

3 пакета по 225 г крема сирене, меко

1 ч захар

1/4 ч кафява захар

1 3/4 ч тиквено пюре

4 големи яйца

1/2 ч сгъстено мляко

1/4 ч царевично нишесте

3/4 ч.л. канела

1/8 ч.л. индийско орехче

 

На блата: В средно голяма купа, комбинирайте трохите, захарта и маслото. Натиснете върху дъното на намазнена 25-см разглабяща се тава; поръсва се с 1 чаша шоколад. За чийзкейка: В тенджера на слаб огън, разтопете останалия натрошения шоколад, като се разбърква непрекъснато, докато стане гладко. В голяма купа с миксер разбийте крема сиренето, гранулираната захар и кафявата захар. Добавете тиквата. Разбийте с яйцата и млякото. Добавете царевичното нишесте, канелата и индийското орехче. Извадете 1 ч от тиквеното тесто и смесете с разтопения шоколад. Изсипете останалото тиквено тесто в приготвения съд. Изсипете шоколадовата смес отгоре и направете спирали. Пече се на 160 градуса във фурната за 60 минути или до стягане на пълнежа. Изключете фурната и оставете чийзкейка да престои във фурната за 30 минути, извадете от фурната и оставете да изстине напълно. Покрийте и оставете в хладилника за няколко часа.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта