Регистрация

Морковена торта с канела

Автор:
Силвето
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
567
Оцени рецептата

2 ч захар

3 яйца

1 1/2 ч зеленчуково олио

3 ч брашно

2 ч.л. сода

1 ч.л. сол

2 ч.л. канела

2 ч настъргани моркови

1 малка консерва натрошен ананас, отцеден

1/2 ч нарязани ядки (по желание)

За топинга:

1 ч захар

1/2 ч мътеница

1/4 ч масло

1/2 ч.л. ванилия

1 с.л. царевичен сироп

1/2 ч.л. сода

 

Смесете захарта, яйцата, маслото, брашното, содата, солта и канелата. Добавете морковите, ананаса и орехите и разбъркайте добре. Поставете в намазана и набрашнена продълговата тава. Печете на 180 градуса за 1 час или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Докато тортата е все още топла, залейте с топинга. За топинга: Сложете всички съставки без содата в тенджера и оставете да заври и се разбърква непрекъснато за 8 минути. Добавете содата и се вари, докато се избистри. Изсипете върху горещата торта. Оставя се да се охлади преди сервиране.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта