Регистрация

Морковена торта с ананас

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
895
Оцени рецептата

1/2 ч масло, меко

3 яйца

1 ч концентрат за сок от ананас, неподсладен

2 ч.л. ванилия

2 1/2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. смляно индийско орехче

1 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. сол

3 ч настъргани моркови

За глазурата:

225 г крема сирене, меко

1 консерва от 225 г натрошен ананас, добре отцеден

1 ч.л. ванилия

1/2 ч нарязани орехи, препечени

 

Загрейте фурната до 180 градуса.

Разбийте маслото в голяма купа, докато омекне. Добавете яйцата, ананасовия концентрат и ванилията. Смесете брашното, бакпулвера, содата, подправките и солта. Постепенно се добавя сместа с яйца и се разбива, докато са добре смесени. Добавете морковите. Разпределете тестото равномерно в правоъгълна тава. Пече се 30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се напълно. Подгответе глазурата, като комбинирате всички съставки, с изключение на орехите. Разбърква се добре. Намажете кейка, след като се е охладил. Поръсете с нарязаните ядки, ако желаете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта