Мока кейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/2 дузини бишкоти, разделени
1 ч горещо мляко
3 с.л. разтворимо кафе
1/2 ч захар
2 с.л. царевично нишесте
1/8 ч.л. сол
3 яйца:
белтъците разбити на сняг
жълтъците добре разбити
1 ч.л. ванилия
За глазиране:
235 г сметана за разбиване
1/2 ч пудра захар
1/2 ч.л. ванилия
Изсипете горещото мляко върху кафето и се оставя да престои 10 минути. Смесете царевичното нишесте, солта и захарта на водна баня, добавете и разбитите жълтъци и разбъркайте със сместа с кафе. Варете бавно, докато сместа е гъста и гладка и докато е все още топла, прибавете белтъците. Подредете бишкоти по дъното на разглабяща се кръгла тава, покрийте със слой от пълнежа, след това с още бишкоти и повторете, като завършите с бишкоти. Оставете в хладилника за през нощта. Преди поднасяне, извадете тортата върху чиния и покрийте с разбита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ