Регистрация

Мока Бланка Чийзкейк

Автор:
roni
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
747
Оцени рецептата

За блата:

1 ч ванилови вафли, ситно натрошени

2 с.л. разтопено масло или олио

1 с.л. захар

1 с.л. какао

За пълнежа:

1 с.л. разтворимо кафе на прах

2 с.л. ликьор кафе

113 г бял шоколад, настърган

450 г нискомаслено крема сирене, меко

450 г обикновено крема сирене, меко

1 ч захар

4 яйца

За заливката:

1 ч сметана

2 с.л. захар

1 ч.л. ликьор кафе

1 ч.л. какао

 

1. На блата: Смесват се трохите, разтопеното масло, захарта и какаото с вилица. Разпределят се по дъното на форма за торта. Самата форма се увива с алуминиево фолио. Оставя се в хладилника докато приготвяте плънката.

2. За да приготвите плънката: Разтворете кафето в ликьора и заделете. Разтопете шоколада на водна баня. Когато е почти разтопен, махнете от котлона и се разбърква, докато се разтопи напълно.

3. Смесете нискомасленото с обикновеното крема сирене и захарта в процесор на гладко пюре. Добавете сместа с кафе, шоколада и яйцата. Разбийте на крем.

4. Изсипете в приготвения блат и загладете отгоре. Поставете формичката в голяма тава за печене и налейте вряща вода в тавата, така че да стигне до средата на формичката. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час. Извадете тавата от фурната и извадете от водната баня.

5. За да приготвите заливката: Разбъркайте сметаната, захарта и ликьора. Намажете горещия чийзкейк и върнете във фурната за 5 мин.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта