Много ароматен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч шарен боб
5 ч вода
2 с.л. свинска мас
1 с.л. мазнина от бекон
1 глава лук
340 г свински наденички
450 г говеждо, едро смляно
4 скилидки чесън
1 ч.л. анасон
1/2 пакетче кориандър, семена
1/2 пакетче семена копър
1/2 пакетче карамфил, смлян
1 пръчка канела, смляна, 2,5 см
1 ч.л. черен пипер, прясно смлян
1 ч.л. червен пипер
1 индийско орехче, смляно
1 ч.л. кимион
2 ч.л. риган, сушен
4 с.л. семена сусам
1 ч бадеми, бланширани, обелени
12 червени люти чушки, цели, сушени
42 г млечен шоколад, натрошен на малки парченца
1 консерва доматено пюре (170 г)
2 с.л. оцет
3 ч.л. лимонов сок
1 мека тортия, нарязана
сол
1. Поставете изплакнатия боб в купа, добавете 2 до 3 чаши вода и се накисва за една нощ.
2. Излейте боба с водата в тенджера и добавете още 2 - 3 чаши вода. Оставете да заври на средно силен огън, а след това намалете котлона и оставете да къкри, частично покрит, за около 45 минути, докато зърната поомекнат. Отцедете боба и заделете бульона.
3. Разтопете свинската мас в тиган на умерен огън. Добавете боба и леко запържете в свинската мас. Заделете.
4. Разтопете мазнината от бекона в тиган на умерен огън. Добавете лука и запържете, докато стане прозрачен.
5. Смесете месото от наденицата с каймата и всички подправки до ригана. Добавете тази смес от месо и подправки в съда с лука. Натрошете всички бучки с вилица и гответе, като се разбърква от време на време, докато месото покафенее много добре.
6. Добавете заделения бульон и боба. Смесете с всички останали съставки. Оставете да заври, след това намалете огъня и варете, непокрито, за още 1-2 часа. Разбърква се от време на време. Добавя се вода, само ако е необходимо.
7. Опитайте и регулирайте подправките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ