Регистрация

Миди в сос от черен боб

Автор:
Жана
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
658
Оцени рецептата

680 г пресни миди

2 с.л. фъстъчено олио

1 с.л. фино нарязан чесън

2 ч.л. фино счукан пресен джинджифил

2 с.л. ферментирал черен боб

1 с.л. бобен сос

1 ч.л. чили бобен сос

1 с.л. оризов оцет

1 с.л. светъл соев сос

2 с.л. пилешки бульон

3 с.л. наситнен зелен лук

 

Прочистете мидите под студена вода и отстранете мустачките. Накиснете ги в голяма купа в студена вода и сменете няколко пъти водата. Отцедете внимателно точно преди готвене. Сгорещете тиган и добавете мазнината. Добавете чесъна, джинджифила и черния боб; запържете за 30 секунди. Добавете бобения сос и чили бобения сос и гответе в продължение на още 10 секунди. Добавете мидите и се разбърква в продължение на 1 минута. Добавете оризовото вино, соевия сос и бульона. Гответе на силен огън, докато черупките са напълно отворени. Изхвърлете неотворените миди. Украсете с нарязания зелен лук и сервирайте.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта