Регистрация

Ментова торта

Автор:
dobrinska
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
464
Оцени рецептата

1 пакет сметана за разбиване

2/3 ч натрошени ментови бонбонки

За шоколадовото руло:

4 яйца

1 ч захар

1/3 чаша вода

1 ч.л. ванилия

1 ч брашно

1/4 ч какао

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

Пудра захар

 

Пригответе първо шоколадовото руло. Разбийте сметаната за разбиване в голяма охладена купа с електрически миксер на висока скорост, на сняг. Заделете 2 чаши. Добавете 1/2 ч от натрошените бонбони в останалата сметана. Развийте рулото и махнете кърпата. Намажете с ментовата сметана. Нарежете блата по дължина на 6 еднакво големи ленти. Навийте една от лентите на руло и я поставете с отрязания край нагоре в средата на голяма чиния за сервиране. Повторете с останалите ленти, като ги подредите плътно в кръг около първата в чинията. Загладете отгоре с шпатула, ако е необходимо. Глазирайте тортата отгоре и отстрани със заделената бита сметана. Поръсете с останалите бонбонки. Покрийте и охладете за най-малко 2 часа преди сервиране.

За шоколадовото руло:

Загрейте фурната до 190ºС. Постелете пергаментова хартия в плитка тавичка за печене и намажете щедро с мазнина. Разбийте яйцата в малка купа с електрически миксер на висока скорост за около 5 минути или докато се сгъстят и станат с лимонов цвят. Изсипете яйцата в средно голяма купа. Постепенно добавете захарта. Разбийте с водата и ванилията на ниска скорост. Постепенно се добавят брашното, какаото, бакпулверът и солта, като се разбива само докато тестото е гладко. Изсипва се в тавата, като се разпространява до ъглите. Печете 12 - 15 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Веднага се разхлабя от ръбовете на съда и се обръща върху кърпа, щедро поръсена с пудра захар. Внимателно отстранете хартията. Докато е още горещо, внимателно навийте на руло с кърпата откъм тесния край. Охладете върху решетка най-малко 3 минути.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта