Регистрация

Ментова торта

Автор:
Жана
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
764
Оцени рецептата

За блата:

1/2 ч маргарин, мек

1 ч захар

4 яйца

1 ч.л. ванилия

450 мл шоколадов сироп

1 ч брашно + 1 с.л.

За топинг 1:

1 1/2 ч маргарин, мек

2 с.л. мляко

2 ч пудра захар

3/4 ч.л. ментов екстракт

2 капки зелен оцветител за храна

За топинг 2:

6 с.л. маргарин

1/4 ч шоколад, натрошен

 

Загрейте фурната до 180ºС. Разбийте на крем маргарина и захарта. Добавете яйцата, ванилията и шоколадовия сироп. Смесват се с брашното. Изсипете в ненамаслена правоъгълна тавичка. Печете 30 минути. Охлажда се напълно. Смесете съставките за топинг 1. Намажете кейка, след като се е охладил. Оставете в хладилника, докато се охлади. Разтопете маргарина и шоколада за топинг 2; оставете да се охлади до стайна температура. Намажете върху първата глазура. Оставете в хладилника.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта