Регистрация

Мексиканско чили с червен боб

Автор:
desislavva
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
669
Оцени рецептата

900 г говежда кайма

1 голяма глава лук, нарязан

2 буркана печени червени чушки (200 г)

3 1/2 ч телешки бульон

1 консерва цели домати (800 г)

1 ч.л. смлян бахар

2 ч.л кимион
2 ч.л. кориандър

4 ч.л. риган

1/2 ч чили чушки

3 консерви боб, отцеден

 

Натрошете каймата в тиган на силен огън. Запържете до покафеняване, като разбърквате. Отстранете от огъня и оставете настрана. Изхвърлете мазнината от тигана, като запазите само 2 с.л., за да запържите лука, като разбърквате често, докато лукът омекне. В същото време, пюрирайте пиперките и течността им в блендера. Върнете каймата в тигана, заедно с пюрето от чушки, доматите (натрошени с лъжица) и течноста им, всички подправки, кимиона, кориандъра, ригана, чилито и боба. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 45 минути. Свалете капака и оставете да къкри, докато се сгъсти; разбърквайте често.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта