Мексиканско чили с червен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г говежда кайма
1 голяма глава лук, нарязан
2 буркана печени червени чушки (200 г)
3 1/2 ч телешки бульон
1 консерва цели домати (800 г)
1 ч.л. смлян бахар
2 ч.л кимион
2 ч.л. кориандър
4 ч.л. риган
1/2 ч чили чушки
3 консерви боб, отцеден
Натрошете каймата в тиган на силен огън. Запържете до покафеняване, като разбърквате. Отстранете от огъня и оставете настрана. Изхвърлете мазнината от тигана, като запазите само 2 с.л., за да запържите лука, като разбърквате често, докато лукът омекне. В същото време, пюрирайте пиперките и течността им в блендера. Върнете каймата в тигана, заедно с пюрето от чушки, доматите (натрошени с лъжица) и течноста им, всички подправки, кимиона, кориандъра, ригана, чилито и боба. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 45 минути. Свалете капака и оставете да къкри, докато се сгъсти; разбърквайте често.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ