Регистрация

Мексиканско чили

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
556
Оцени рецептата

1/3 ч царевично олио

3 големи глави лук, нарязан

6 големи скилидки чесън, счукан

5 с.л. смлени леко люти чушки

1 ч.л. смляно чили

2 с.л. смлян кимион

450 г нетлъсто свинско, смляно

2.2 кг телешко филе, нарязано на малки кубчета

2 ч.л. риган

2 1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

800 г домати

консерва, неотцедени

680 мл бира

370 мл телешки бульон

2 дафинови листа

960 г червен боб

 

Сгорещете олиото в голям съд. Добавете лука. Покрийте и гответе на умерен огън за 5 минути. Махнете капака, увеличете котлона до силен и гответе, като разбърквате често, докато лукът започне да покафенява, около 5-10 минути. Добавете чесъна и гответе още 1 или 2 минути, докато усетите аромата. Добавете чилитата и кимиона. Гответе, като се разбърква за 1 минута след това добавете каймата, натрошете и се разбърква. Добавете телешкото, ригана, солта и черния пипер. Увеличете огъня до силен и гответе, като се разбърква често, докато месото не е вече червено, около 10-15 минути. Добавете доматите и течността им, бирата, телешкия бульон и дафиновите листа. Оставете да заври, покрийте частично и намалете огъня. Гответе, докато месото омекне и сосът се редуцира до консистенцията на чили, около 1 1/2 до 2 часа. Сгорещете боба в течността от консервите. Отцедете и го добавете в чилито.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта