Регистрация

Мексикански пълнени чушки

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
1094
Оцени рецептата

4 големи червени или зелени сладки пиперки

1 с.л. зехтин

1 ч лук, нарязан

2 стръка целина, нарязана на кубчета

1 ч.л. кимион

1 ч.л. чили на прах

1 ч.л. босилек

1/2 ч.л. риган

2 ч кафяв ориз, сварен

1 1/2 ч червен боб, сварен и отцеден

Лют пипер на вкус

1 1/2 ч домати, консерва, неотцедени

1 консерва доматено пюре (170 г)

 

Измийте чушките и ги разполовете по дължина. Отстранете семената. Поставете чушките, с отрязаната страна надолу, върху решетка над вряща вода. Покрийте съда и задушете на пара за около 10 минути, или докато чушките леко започнат да омекват. За да са еднакво сварени, не слагайте чушките една върху друга, а ги подредете на един слой.

Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете лука, целината, кимиона, чилито на прах, босилека и ригана. Запържете, докато лукът почти омекне. Добавете сварения ориз и боб. Разбъркайте добре, след това добавете лют червен пипер на вкус. Разбърква се отново.

Леко намаслете плитка тавичка. Напълнете всяка пиперка със сместа с боб и ориз и поставете една до друга в тавичката.

Смесете консервираните домати и доматеното пюре Ако доматите са цели, ги нарежете или ги натрошете с вилица. Изсипете сместа с домати върху пълнените чушки. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете на 180 градуса в продължение на 30 минути.

Сервирайте с голяма зелена салата и резени авокадо.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта