Регистрация

Медена пандишпанова торта на пара

Автор:
roni
|
Дата:
24 May
|
Видяна:
594
Оцени рецептата

6 яйца, разделени, със стайна температура

1 ч захар

1/4 ч смлени бадеми

1 ч.л. бадемов екстракт

1 с.л. мед

1 1/2 ч брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. сода за хляб

4 с.л. мляко

2 с.л. масло, охладено

 

В купа пресейте брашното, бакпулвера и солта; заделете. В друга купа разбийте белтъците със солта на сняг. С електрически миксер разбийте жълтъците и постепенно добавете захарта и бадемовия прах. Разбийте сместа до гладкост, около 5 минути. Добавете меда и екстракта от бадем. Смесете млякото, содата и охладеното разтопено масло; добавете ги към сместа с жълтъка. Постепенно добавете брашнената смес. Когато тесто се смеси хубаво, бързо, но внимателно обединете с белтъците. За готвене: Сложете вода в стимера да заври. Намаслете дъното на 23 см кръгла купа с плоско дъно. Изсипете сместа в купата. Задушете на пара в продължение на 1 час. Поднесете горещо.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта