Медена пандишпанова торта на пара
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 яйца, разделени, със стайна температура
1 ч захар
1/4 ч смлени бадеми
1 ч.л. бадемов екстракт
1 с.л. мед
1 1/2 ч брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода за хляб
4 с.л. мляко
2 с.л. масло, охладено
В купа пресейте брашното, бакпулвера и солта; заделете. В друга купа разбийте белтъците със солта на сняг. С електрически миксер разбийте жълтъците и постепенно добавете захарта и бадемовия прах. Разбийте сместа до гладкост, около 5 минути. Добавете меда и екстракта от бадем. Смесете млякото, содата и охладеното разтопено масло; добавете ги към сместа с жълтъка. Постепенно добавете брашнената смес. Когато тесто се смеси хубаво, бързо, но внимателно обединете с белтъците. За готвене: Сложете вода в стимера да заври. Намаслете дъното на 23 см кръгла купа с плоско дъно. Изсипете сместа в купата. Задушете на пара в продължение на 1 час. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ