Медена дяволска торта с богата шоколадова глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 чаши универсално брашно
1 1/2 чаши неподсладено какао на прах - разделено
2 чаени лъжички сода за хляб
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
2 чаши мед - разделени
1/2 чаша 2% мляко
1/2 чаена чаша олио, растително
2 яйца
3 супени лъжици ванилия - разделени
1 чаша вряла вода
1 ч.ч. сметана за разбиване
На блата: Намаслете и набрашнете две тави с диаметър 23 см. В голяма купа смесете брашното, 1 чаена чаша какао на прах, содата, бакпулвера и солта. Добавете 1-1/2 чаши мед, млякото, маслото, яйцата и 2 ч.л. ванилия, разбийте в продължение на 2 минути. Постепенно прибавете водата, като разбивате. Разделете тестото между тавите и печете на 180°С за 25 до 30 минути, или докато тестото се отдръпне малко от стените на тавата и клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста. Охладете за 10 минути. Обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.
На глазурата: В средно голяма купа, комбинирайте останалата 1/2 чаша какао на прах, 1/2 чаша мед, 1 чаена лъжичка ванилия и сметана. Разбийте, докато се сгъсти и се получи пухкав крем.
Намажете глазурата равномерно отстрани и върху блата. Поставете втория блат отгоре. Разстелете равномерно останалата глазура отстрани и отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ