Регистрация

Маслена леща

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
629
Оцени рецептата

450 г леща

1 средно голяма глава лук, нарязан фино

1 морков, обелен, нарязан на филийки

115 г масло, безсолно

1 щипка карамфил, смлян

1 ч.л. наситнен магданоз

1/4 ч.л. пипер

 

Измийте лещата и накиснете във вода за една нощ. Отцедете. На следващия ден, леко задушете лука и моркова в 1 супена лъжица масло. Добавете карамфила, магданоза, лещата и черния пипер, както и достатъчно вода, така че да покрие всичко. Варете до готовност - около 1 1/2 часа. Докато лещата е все още много гореща, добавете останалото масло, докато се разтопи. Сервирайте с дивеч, пернат дивеч и колбаси.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта