Регистрация

Малиново-бадемова торта

Автор:
hodjeva
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
625
Оцени рецептата

3 жълтъка

1 ч сок, ябълков, концентриран

3/4 ч масло

1 ч.л. екстракт от бадеми

2 1/2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1/3 ч бадеми, нарязани

4 белтъка

1/4 ч.л. винен камък

За глазурата:

1 ч сметана

1/2 ч мармалад от малини

2 с.л. бадемов ликьор

1/3 ч бадеми, нарязани

 

Разтопете маслото и оставете да се охлади. Загрейте фурната до 180ºС. Намажете с масло и поръсете с брашно две кръгли тавички и заделете. Леко разбийте жълтъците в купа. Смесете с ябълковия концентрат, маслото и екстракта. Смесете брашното, бакпулвера и солта. Постепенно добавете сместа към жълтъците, докато разбивате добре до смесване. Добавете бадемите. Разбийте белтъците с винения камък на висока скорост в малка купа с електрически миксер на сняг. Внимателно комбинирайте с течното тесто и разпределете равномерно в приготвените тави. Пече се около 18-20 минути или до зачервяване. Охлажда се в съда за 10 минути. Обърнете върху решетка, за да се охлади напълно. Разбийте сметаната на висока скорост в малка купа с електрически миксер на сняг. Добавете мармалада, по 1 с.л. в даден момент и разбийте до сгъстяване. Набодете блатовете и поръсете равномерно с ликьора. Глазирайте със сметаната и притиснете бадеми отстрани на тортата. Гарнира се с пресни малини, ако желаете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта