Регистрация

Лятна бобена чорба с босилек

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
896
Оцени рецептата

450 г зрял боб, накиснат

3 средни моркова, нарязани тънко

3 стръка праз, нарязани тънко

3 средни картофа, нарязани на кубчета

3 тиквички, нарязани на едри парчета

226 г зелен фасул, нарязан

113 г макарони

Сол и пипер

Босилек

За соса:

4 скилидки чесън, счукан

28 г листа от босилек

120 мл зехтин

 

Отцедете накиснатия боб и сложете в тенджера с капак, пълна с прясна вода и оставете да заври. Покрийте и оставете да къкри за 1 час. Отцедете добре. Добавете морковите, праза и картофите. Покрийте с 5 литра студена вода, оставете да заври и оставете да къкри, открито, в продължение на 30 минути. Добавете тиквичките, зеления боб и макароните, заедно със сол и черен пипер. Оставете да заври отново и оставете да къкри за 20 минути. Докато супата се готви, пригответе соса с босилек. Смесете листата босилек и чесъна в блендер. Постепенно добавете зехтина, докато получите гладка паста. Поднесете поотделно с топлата супа.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта