Лимонова торта с маково семе
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч слънчогледово олио
1 ч захар
4 яйца
1/4 ч мляко
2 ч.л. ванилия
2 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/4 ч маково семе
1/4 ч.л. фино настъргана лимонова кора
За глазурата:
1/2 ч захар
1/2 ч прясно изцеден лимонов сок
1. С електрически миксер разбийте олиото, захарта и яйцата. Добавете млякото и ванилията. Разбийте до хомогенност.
2. Пресейте заедно брашното и бакпулвера. Добавете солта и маковото семе. На ниска скорост добавете сухите съставки при течните и разбийте до смесване.
3. Добавете лимоновата кора и разбъркайте на ръка. Изсипете течното тесто в намаслена форма за кекс. Печете на 180 градуса във фурната за 40 - 50 минути или до готовност.
4. За да направите глазурата смесете 1/2 чаша захар и лимоновия сок. Сгорещете, като се разбърква, само докато захарта се разтвори.
5. Извадете кекса от фурната, охлаждат се 10 минути, след това обърнете върху чиния. С помощта на вилица, надупчете цялата повърхност на кекса и внимателно полейте с глазура. Оставете да попие преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ