Регистрация

Лимонова торта

Автор:
Генчев
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
770
Оцени рецептата

2 жълтъка

1 ч захар

2 с.л. масло - меко

3 с.л. лимонов сок

Настърганата кора на 1 лимон

1/4 чаша брашно

1 ч мляко

2 белтъка

1 готов блат за пай, неизпечен

 

В голяма купа разбийте жълтъците със захарта до сгъстяване. Добавете маслото, лимоновия сок и лимоновата кора. Добавете брашното. Добавете млякото и се разбърква много добре. В отделна купа, разбийте яйцата на сняг. Прибавете ги в течното тесто. Изсипете сместа в блата за пай и се пече на 180 градуса за 55-60 минути, докато паят се стегне и покафенее отгоре. Охладете напълно преди рязане.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта