Регистрация

Леща с чесън и лук

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
473
Оцени рецептата

4 с.л. растително масло

1/2 ч.л. кимион, семена

4 скилидки чесън, обелен и нарязан фино

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета

1 ч леща - изплакната и отцедена

3 ч вода

1 с.л. сол

1/4 ч.л. лют червен пипер

 

Загрейте олиото на умерен огън. Когато е горещо, добавете кимиона и изчакайте, докато цвърчи за няколко секунди. Добавете чесъна и запържете, докато промени цвета си. Сложете лука и запържете, като се разбърква, докато не започне да покафенява по краищата. Добавете лещата и водата. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за около един час или докато лещата омекне. Добавете солта и лютия червен пипер. Разбъркайте и гответе още 5 мин.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта