Регистрация

Леща с ревен и картофи

Автор:
roni
|
Дата:
03 Jan
|
Видяна:
807
Оцени рецептата

1 ч червена леща

1 много голям сладък картоф, обелен и нарязани на парчета

1 с.л. олио

1 ч ревен, нарязан на кубчета

2 с.л. течен подсладител

1 с.л. къри на прах

1 ч.л. корен джинджифил, настърган

1 ч.л. люто червено чили на прах

сол и пипер на вкус

¼ ч настърган кокосов орех

 

Покрийте лещата с вода в дълбок съд. Оставете да заври, намалете огъня и добавете суровия сладък картоф, нарязан на филийки. Оставете да къкри, докато омекне (около един час). Сваля се от огъня. Отцедете и оставете настрана. Загрейте фурната до 200 градуса. Загрейте олиото в тиган. Добавете ревена. Намалете огъня и варете, докато омекне. Добавете подсладителя и подправките. Смесете с отцедената сварена леща и картофите, хубаво намачкани с вилица. Изсипете в огнеупорен съд и се пече на 200 градуса за около 20 минути. Гарнирайте с кокос. Сервирайте с чътни и голяма купа с кафяв ориз.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта