Леща Даал
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч леща
1 шушулка канела, около 7 см
1 дафинов лист
3 скилидки чесън, счукан
2 филийки джинджифил, по 3 см дебели
1 ч.л. куркума
3/4 лимон
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. лют пипер
3 ч.л. масло
1 щипка асафетида
1/2 ч.л. кимион, семена
Измийте и отцедете лещата. Смесете с 6 чаши вода, пръчката канела, дафиновия лист, чесъна, карамфила, джинджифила и куркумата. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 40 минути, докато лещата омекне и водата е намалена значително. Нарежете лимона на тънки филийки и ги добавете в тенджерата със солта, черния пипер и червения пипер. Покрийте и оставете да къкри за още 5 минути. Точно преди сервиране, сгорещете маслото, добавете асафетидата и кимиона и запържете леко, докато семената започнат да се оцветяват. Изсипете върху лещата и поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ