Регистрация

Леща Даал

Автор:
ivanka
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
823
Оцени рецептата

2 ч леща

1 шушулка канела, около 7 см

1 дафинов лист

3 скилидки чесън, счукан

2 филийки джинджифил, по 3 см дебели

1 ч.л. куркума

3/4 лимон

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. лют пипер

3 ч.л. масло

1 щипка асафетида

1/2 ч.л. кимион, семена

 

Измийте и отцедете лещата. Смесете с 6 чаши вода, пръчката канела, дафиновия лист, чесъна, карамфила, джинджифила и куркумата. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 40 минути, докато лещата омекне и водата е намалена значително. Нарежете лимона на тънки филийки и ги добавете в тенджерата със солта, черния пипер и червения пипер. Покрийте и оставете да къкри за още 5 минути. Точно преди сервиране, сгорещете маслото, добавете асафетидата и кимиона и запържете леко, докато семената започнат да се оцветяват. Изсипете върху лещата и поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта