Лесна торта с интересна глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тортата:
1 пакет готов микс за кекс
1/4 ч.л. портокалов екстракт
За глазурата:
1 1/2 ч захар
1/4 ч.л. винен камък
1/2 ч вода
щипка сол
3 белтъка
1 ч.л. ванилия
1/2 ч натрошени меки кокосови бисквитки
1/2 ч натрошени орехи
1/2 ч нарязани, отцедени коктейлни череши
Пригответе микса според указанията на опаковката, само че добавете екстракт от портокал. Разпределете тестото в 3 кръгли тави за печнене, намазани с масло и поръсени с брашно. Пече се на 180 градуса в продължение на 14-16 минути. Охладете 10 минути, след това извадете от съда. Охлажда се на решетка. Смесете захарта, винения камък, водата и солта. Оставете да заври и се разбърква, докато захарта се разтвори. Бавно добавете захарта при белтъците, като разбивате с електрически миксер, докато се оформят твърди връхчета - около 7 минути. Добавете ванилията. Добавете останалите съставки към 2 чаши от глазурата. Намажете първия слой от тортата с половината от плодовата глазура и се покрива с втори блат. Покрийте с останалата плодова смес. Покрийте с третия блат. Глазирайте цялата торта с останалата чиста глазура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ