Регистрация

Лесна торта с интересна глазура

Автор:
ivanka
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
871
Оцени рецептата

За тортата:

1 пакет готов микс за кекс

1/4 ч.л. портокалов екстракт

За глазурата:

1 1/2 ч захар

1/4 ч.л. винен камък

1/2 ч вода

щипка сол

3 белтъка

1 ч.л. ванилия

1/2 ч натрошени меки кокосови бисквитки

1/2 ч натрошени орехи

1/2 ч нарязани, отцедени коктейлни череши

 

Пригответе микса според указанията на опаковката, само че добавете екстракт от портокал. Разпределете тестото в 3 кръгли тави за печнене, намазани с масло и поръсени с брашно. Пече се на 180 градуса в продължение на 14-16 минути. Охладете 10 минути, след това извадете от съда. Охлажда се на решетка. Смесете захарта, винения камък, водата и солта. Оставете да заври и се разбърква, докато захарта се разтвори. Бавно добавете захарта при белтъците, като разбивате с електрически миксер, докато се оформят твърди връхчета - около 7 минути. Добавете ванилията. Добавете останалите съставки към 2 чаши от глазурата. Намажете първия слой от тортата с половината от плодовата глазура и се покрива с втори блат. Покрийте с останалата плодова смес. Покрийте с третия блат. Глазирайте цялата торта с останалата чиста глазура.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта