Кюфтенца от черен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г черен боб, почистен и изплакнат
1 малка глава лук, едро нарязан
2 резена бекон
1 л пилешки бульон
2 люти чушки, без семената (нарязани ситно)
2 с.л. лют червен пипер
1 с.л. кимион
30 мл зехтин
Сол на вкус
Пипер на вкус
Загрейте зехтина, добавете лука и бекона и гответе в продължение на 3 минути. Добавете черния боб, бульона и солта и варете, докато е напълно готов. Отцедете добре. Смелете боба, лука и бекона и в месомелачка, за да направите паста. Подправете пастата с лютите чушки, лютия пипер, кимиона, солта и черния пипер. Оваляйте топка от сместа с големината на топче за голф и го приплескайте между листа восъчна хартия на кюфтенце с дебелина 0,3 см. Загрейте тиган за палачинки и добавете 30 мл зехтин. Изпържете бобените кюфтенца на силен огън за около 1 мин. от всяка страна. Сервирайте в топла чиния със заквасена сметана, салца и кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ