Регистрация

Кюфтенца от черен боб

Автор:
Savatova
|
Дата:
30 Jan
|
Видяна:
789
Оцени рецептата

450 г черен боб, почистен и изплакнат

1 малка глава лук, едро нарязан

2 резена бекон

1 л пилешки бульон

2 люти чушки, без семената (нарязани ситно)

2 с.л. лют червен пипер

1 с.л. кимион

30 мл зехтин

Сол на вкус

Пипер на вкус

 

Загрейте зехтина, добавете лука и бекона и гответе в продължение на 3 минути. Добавете черния боб, бульона и солта и варете, докато е напълно готов. Отцедете добре. Смелете боба, лука и бекона и в месомелачка, за да направите паста. Подправете пастата с лютите чушки, лютия пипер, кимиона, солта и черния пипер. Оваляйте топка от сместа с големината на топче за голф и го приплескайте между листа восъчна хартия на кюфтенце с дебелина 0,3 см. Загрейте тиган за палачинки и добавете 30 мл зехтин. Изпържете бобените кюфтенца на силен огън за около 1 мин. от всяка страна. Сервирайте в топла чиния със заквасена сметана, салца и кориандър.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта