Регистрация

Класическа шоколадова торта

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
608
Оцени рецептата

1 ч масло или маргарин, меко

1 1/4 ч захар

4 яйца

6 блокчета млечен шоколад (по 40 г всяко), разтопени

2 1/2 ч брашно

1/4 ч.л. сода за хляб

щипка сол

1 ч мътеница

1/2 ч царевичен сироп

2 ч.л. ванилов екстракт

1 ч натрошени орехи

пудра захар (по желание)

 

Загрейте фурната до 180С.

Намажете с мазнина и набрашнете форма за торта с обем 12 чаши. В голяма купа с миксер разбийте маслото на крем; постепенно се добавя гранулираната захар, като се разбива на средна скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете шоколада и разбийте до смесване. Разбъркайте заедно брашното, содата и солта и ги прибавете последователно с мътеницата в сместа с шоколада. Добавете сиропа и ванилията и се разбива до гладкост. Добавете орехите. Изсипете сместа в подготвения съд. Пече се 1 час и 15 минути, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста. Охлажда се 10 минути; извадете от съда и оставете върху решетка. Охлажда се напълно. Поръсете с пресята пудра захар.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта