Класическа шоколадова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч масло или маргарин, меко
1 1/4 ч захар
4 яйца
6 блокчета млечен шоколад (по 40 г всяко), разтопени
2 1/2 ч брашно
1/4 ч.л. сода за хляб
щипка сол
1 ч мътеница
1/2 ч царевичен сироп
2 ч.л. ванилов екстракт
1 ч натрошени орехи
пудра захар (по желание)
Загрейте фурната до 180С.
Намажете с мазнина и набрашнете форма за торта с обем 12 чаши. В голяма купа с миксер разбийте маслото на крем; постепенно се добавя гранулираната захар, като се разбива на средна скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете шоколада и разбийте до смесване. Разбъркайте заедно брашното, содата и солта и ги прибавете последователно с мътеницата в сместа с шоколада. Добавете сиропа и ванилията и се разбива до гладкост. Добавете орехите. Изсипете сместа в подготвения съд. Пече се 1 час и 15 минути, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста. Охлажда се 10 минути; извадете от съда и оставете върху решетка. Охлажда се напълно. Поръсете с пресята пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ