Регистрация

Киноа в тенджерата под налягане

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
1179
Оцени рецептата

2 1/4 ч зеленчуков, пилешки или телешки бульон или вода

1 1/2 ч киноа, изплакната и отцедена

Сол на вкус

 

Сложете бульона или водата да заври в тенджера. Добавете киноата и сол на вкус. Сложете капака на тенджерата под налягане и затворете хубаво. Кипнете на силен огън, докато започне да излиза пара. Изключете котлона след 2 мин. и оставете налягането да падне от само себе си в продължение на 10 минути, без да махате капака. Свалете внимателно капака. Ако киноата не е съвсем готова, поставете капака и варете на умерен огън в продължение на няколко минути, като добавите няколко супени лъжици вода, ако сместа изглежда суха. Когато киноата е поомекнала, отцедете излишната течност. Регулирайте подправките и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта