Кекс и плодов квас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч масло/маргарин, разтопен
1 3/4 ч захар
3 ч брашно
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
2 големи яйца
2 ч вишни от вишновка
1 ч натрошени орехи
1/4 ч вишновка
За плодовия квас:
440 г ананас, натрошен
450 г нарязани на филийки праскови
480 г половинки кайсии
280 г захаросани череши
1 1/4 ч захар
1 1/4 ч бренди
Смесете маслото и захарта в купа. Разбийте добре сместа. Смесете следващите 6 съставки. Разбийте добре сместа. Добавете яйцата. Нарежете наедро вишните и ги прибавете в тестото. Добавете ядките и вишновката. Разбърква се добре. Изсипете сместа в добре намаслена форма за торта с диаметър 25 см. Пече се на 180 градуса в продължение на 1 час. Охладете 10 минути, след това извадете от съда. За плодовия квас: Отцедете всички консервирани плодове. Смесете всички съставки в неметална купа. Разбъркайте леко. Покрийте и оставете да престои на стайна температура в продължение на 3 седмици. Когато го използвате, допълнете взетото количество с 1 чаша захар. Покрийте и оставете да престои на стайна температура три дни, преди да използвате отново.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ