Регистрация

Кекс и плодов квас

Автор:
bogdanova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
621
Оцени рецептата

1 ч масло/маргарин, разтопен

1 3/4 ч захар

3 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

2 големи яйца

2 ч вишни от вишновка

1 ч натрошени орехи

1/4 ч вишновка

За плодовия квас:

440 г ананас, натрошен

450 г нарязани на филийки праскови

480 г половинки кайсии

280 г захаросани череши

1 1/4 ч захар

1 1/4 ч бренди

 

Смесете маслото и захарта в купа. Разбийте добре сместа. Смесете следващите 6 съставки. Разбийте добре сместа. Добавете яйцата. Нарежете наедро вишните и ги прибавете в тестото. Добавете ядките и вишновката. Разбърква се добре. Изсипете сместа в добре намаслена форма за торта с диаметър 25 см. Пече се на 180 градуса в продължение на 1 час. Охладете 10 минути, след това извадете от съда. За плодовия квас: Отцедете всички консервирани плодове. Смесете всички съставки в неметална купа. Разбъркайте леко. Покрийте и оставете да престои на стайна температура в продължение на 3 седмици. Когато го използвате, допълнете взетото количество с 1 чаша захар. Покрийте и оставете да престои на стайна температура три дни, преди да използвате отново.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта