Кейк с бял мус
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пандишпановия блат:
6 яйца, разделени
3/4 ч захар
1/4 ч брашно
2 ч.л. ванилия
За муса:
1 ч захар
1 ч лимонов сок
1 ч вода
Корите от 3 портокала, 3 грейпфрута и 3 лимона, настърган
450 г бял шоколад
3 ч сметана за разбиване
1/2 ч кедрови ядки, цели или нарязани
Пудра захар
Намаслете и набрашнете дъното на плитка тава и покрийте с восъчна хартия. Разбийте жълтъците с 3/4 чаша захар, докато сместа се оформя на конци, когато се вдигнат бъркалките. Добавете 1/4 брашно вода и ванилията. Разбийте белтъците на сняг. Добавете ги в сместа с жълтъци. Разпределете тестото равномерно в подготвената тава. Пече се на 180 градуса в продължение на 20 минути. Охлажда се. За да направите мус, комбинирайте 1 чаена чаша захар, лимоновия сок и водата в тенджера. Добавете цитрусовите кори и гответе, докато омекнат. Отцедете кората, заделете сиропа за друго ястие. От половината шоколад, направете къдрици с помощта на белачка за зеленчуци. Сложете ги в покрита с восъчна хартия тава и оставете във фризера, за да се втвърдят. Междувременно разтопете останалия шоколад на водна баня. Охлажда се. Разбийте сметаната на сняг. Като редувате, добавете половината шоколад, половината кори и половината кедрови ядки в сметаната. Добавете останалия разтопен шоколад, половината от останалата кора и половината от останалите кедрови ядки, докато се обединят със сметаната. Срежете блата напречно на 4 еднакви слоя. Намажете първия с малко от белия мус. Покрийте с втори блат. Намажете с още мус. Повторете със следващите два слоя и покрийте с мус отгоре и отстрани. Покрийте със замразените шоколадови къдрици. Внимателно сложете заделените кори и ядки върху шоколада. Поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ