Регистрация

Кейк с бял мус

Автор:
петя добрева
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
620
Оцени рецептата

За пандишпановия блат:

6 яйца, разделени

3/4 ч захар

1/4 ч брашно

2 ч.л. ванилия

За муса:

1 ч захар

1 ч лимонов сок

1 ч вода

Корите от 3 портокала, 3 грейпфрута и 3 лимона, настърган

450 г бял шоколад

3 ч сметана за разбиване

1/2 ч кедрови ядки, цели или нарязани

Пудра захар

 

Намаслете и набрашнете дъното на плитка тава и покрийте с восъчна хартия. Разбийте жълтъците с 3/4 чаша захар, докато сместа се оформя на конци, когато се вдигнат бъркалките. Добавете 1/4 брашно вода и ванилията. Разбийте белтъците на сняг. Добавете ги в сместа с жълтъци. Разпределете тестото равномерно в подготвената тава. Пече се на 180 градуса в продължение на 20 минути. Охлажда се. За да направите мус, комбинирайте 1 чаена чаша захар, лимоновия сок и водата в тенджера. Добавете цитрусовите кори и гответе, докато омекнат. Отцедете кората, заделете сиропа за друго ястие. От половината шоколад, направете къдрици с помощта на белачка за зеленчуци. Сложете ги в покрита с восъчна хартия тава и оставете във фризера, за да се втвърдят. Междувременно разтопете останалия шоколад на водна баня. Охлажда се. Разбийте сметаната на сняг. Като редувате, добавете половината шоколад, половината кори и половината кедрови ядки в сметаната. Добавете останалия разтопен шоколад, половината от останалата кора и половината от останалите кедрови ядки, докато се обединят със сметаната. Срежете блата напречно на 4 еднакви слоя. Намажете първия с малко от белия мус. Покрийте с втори блат. Намажете с още мус. Повторете със следващите два слоя и покрийте с мус отгоре и отстрани. Покрийте със замразените шоколадови къдрици. Внимателно сложете заделените кори и ядки върху шоколада. Поръсете с пудра захар.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта