Регистрация

Кафеена торта

Автор:
яна маринова
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
983
Оцени рецептата

1/4 ч вода

1 ч.л. разтворимо кафе

1 ч брашно

1 ч захар, разделена

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1/4 ч зехтин

4 яйца, разделени

1 ч.л. ванилов екстракт

1/2 ч.л. винен камък

 

Разтворете разтворимото кафе на прах в 1/4 чаша вода; заделете. Пресейте брашното, 1/2 чаена чаша захар, бакпулвера и солта в купа. Направете кладенче в центъра, добавете олиото, жълтъка, водата, разтвореното кафе и ванилията. Разбийте с електрически миксер на  висока скорост за 5 минути или докато сместа е лъскава и гладка. Смесете белтъците и винения камък в купа и разбийте на пяна. Добавете останалата захар, по 2 супени лъжици в даден момент и продължете да разбивате, докато сместа стане твърда и лъскава. Изсипете сместа с жълтъците на тънка, равномерна струйка по цялата повърхност на белтъка, после внимателно обединете двете смеси. Изсипете сместа в ненамаслена форма за кекс и загладете равномерно с шпатула. Печете на 160 градуса за 1 час или докато отскача на допир в центъра. Охладете за 40 мин. Извадете от съда и оставете да се охлади напълно.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта