Касерола с боб и сисрене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 ч шарен боб, отцеден
115 г крема сирене
1 ч цедено кисело мляко
1/2 ч настърган кашкавал
1 с.л. вода
1 1/2 ч лук, нарязан
3 големи скилидки чесън, счукан
3/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. босилек
черен пипер лют червен пипер 1 средно голяма тиквичка, нарязана на парчета
2 средно големи домата, нарязани на кубчета
щипка риган щипка босилек сол и пипер За топинга: 1 ч царевично брашно
1/2 ч брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч кисело мляко
1 голямо яйце
Добавете крема сиренето, киселото мляко и кашкавала в горещия сварен боб и разбъркайте добре. Задушете лука, чесъна и подправките във вода за 5-8 мин. и се добавят към бобената смес. Смесва се и се прехвърля в намазана 2-л касерола. Запържете тиквичките за 3 минути и се добавят доматите и подправките; охладете. Намажете върху бобената смес. Смесете сухите съставки за топинга. Разбийте киселото мляко и яйцата и се добавят към сухите съставки. Намажете върху бобената смес и зеленчуците. Печете на 190С за 40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ