Кайсиев чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/4 ч овесени ядки
1/3 ч кафява захар
3 с.л. брашно
1/3 ч маргарин, разтопен
1 пакет желатин
1/3 ч студена вода
450 г крема сирене, меко
1/2 ч захар на пясък
2 с.л. бренди
1/2 ч сушени кайсии, фино нарязани
1 ч подсладена сметана, бита
280 г кайсиев конфитюр
1 с.л. бренди
Смесете овесените ядки, кафявата захар, брашното и маргарина, натиснете по дъното на кръгла тава за торта с отделящо се дъно. Печете на 180 градуса за 15 минути. Охладете. Сложете желатина във вода и се разбърква на слаб огън, докато се разтвори. Смесете крема сиренето и захарта на средна скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Постепенно добавете желатина и брендито и разбъркайте. Охладете, докато леко се сгъсти; добавете кайсиевия конфитюр и сметаната. Изсипва се в блата и се оставя в хладилника докато се втвърди. Сгорещете смесения конфитюр и брендито на слаб огън и охладете. Изсипете върху тортата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ