Италиански плодов кейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч + 2 с.л. брашно
1/8 ч.л. сол
1 пакет активна суха мая
2 с.л. топла вода
3 с.л. захар, разделени
2 яйца
8 ч.л. маргарин
1/2 ч.л. настъргана портокалова кора
1/2 ч.л. екстракт от бренди
85 г микс сушени плодове, едро нарязани
Пресейте брашното и солта върху лист восъчна хартия; заделете. В малка купа се поръсва маята над вода, добавя се 1 ч.л. захар и се разбърква, за да се разтвори. Оставете да престои, докато се разпени, за около 5 минути. В купа с електрически миксер на средна скорост, разбийте яйцата с останалата захар, докато се разпенят; добавете маргарина и разбийте, докато се смесят добре. Продължете да разбивате, докато добавяте портокаловата кора и екстракта. Добавете сместа с маята, след това постепенно разбийте с пресятото брашно на висока скорост в продължение на 5 минути. Добавете сушените плодове и разбийте до смесване. Покрийте купата с чиста, влажна кърпа или фолио и се оставя да престои в топла зона без течение, докато тестото удвои обема си, около 30 минути. Загрейте фурната до 200ºС. Намажете с мазнина подходящ съд за печене. Натиснете тестото надолу, а след това го сложете в приготвената форма; пече в средата на фурната за 10 минути. Намалете температурата на фурната до 160С и се пече докато отгоре се зачерви и започне да се отделя от формата, още около 30 минути (покрийте с фолио, ако започне да се изпича твърде бързо). Извадете върху решетка, докато се охлади.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ