Регистрация

Италианска торта с кокос

Автор:
Благослава
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
467
Оцени рецептата

1/2 ч масло, меко

1/2 ч мазнина

2 ч захар

5 жълтъка

2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 ч мътеница

1 ч.л. ванилия

85 г кокос

1 ч нарязани орехи

5 белтъка, леко разбити

226 г крема сирене, меко

1/2 ч масло, меко

450 г пудра захар

1 ч.л. ванилия

1/2 ч нарязани орехи

 

1. Разбийте на крем 1/2 ч масло, мазнината и захарта в купа до побеляване и пухкавост. Добавете жълтъците и разбийте добре.

2. Смесете брашното и содата за хляб. Добавете ги в тестото, като редувате с прясното мляко и 1 ч. л. ванилия; разбивайте добре след всяко добавяне.

3. Добавете кокоса и 1 ч орехи. Добавете разбитите на сняг белтъци.

4. Изсипете в 3 намаслени и набрашнени кръгли тавички за торта. Пече се на 180 градуса във фурната за 25 минути или до готовност. Охладете в съда за няколко минути. Извадете върху решетка и оставете да се охладят напълно.

5. Смесете крема сиренето и 1/2 чаша масло в купа; разбийте добре. Добавете пудрата захар и 1 ч. л. ванилия, разбъркайте добре. Добавете 1/2 чаша нарязани орехи.

6. Намажете между слоевете и отгоре и отстрани на охладената торта. Оставете в хладилника.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта