Регистрация

Испански булгур

Автор:
lazova
|
Дата:
11 May
|
Видяна:
1022
Оцени рецептата

2 с.л. растително масло

1 ч тънко нарязани моркови

1/2 ч едро нарязан лук

1 скилидка чесън, ситно нарязан

1 1/4 ч булгур

3 ч горещ пилешки или телешки бульон

530 г консерва домати

2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. естрагон

1 ч.л. сол

щипка прясно смлян черен пипер

1 ч едро нарязана целина

1 ч едро нарязана зелена пиперка

1 ч сварен нахут, отцеден

½ ч едро нарязани соеви ядки

 

Сгорещете олиото в тиган. Добавете морковите, лука и чесъна. Запържете, като разбърквате на умерен огън за 5 минути. Добавете булгура. Продължете да разбърквате още 3 мин., докато булгурът се покрие хубаво със соковете от тигана. Добавете бульона, доматите, червения пипер, естрагона, солта и черния пипер. Загрява се до кипене, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри 30 минути. Прибавете целината, зелената чушка, нахута и соевите ядки; покрийте и оставете да къкри още 15 минути, докато булгурът омекне и сокове се абсорбират. Изключете огъня и оставете да престои, покрито, за 10 минути. Разбъркайте с вилица. Прави 8 чаши.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта