Регистрация

Зимен борш с ечемик и гъби

Автор:
lubo
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
718
Оцени рецептата

1 ч ечемик

1/2 ч микс от бейби лимски фасул, грах и кафява леща

1 с.л. зехтин

6 ч вода

2 с.л. мисо

1 голяма глава лук, нарязан

5 - 6 репи, обелени и нарязани на кубчета (или 2 глави пащърнак, или 2 картофа)

2 моркова, нарязани на парчета с дебелина от по 1 см

340 г гъби, нарязани

3 скилидки чесън, счукан

1/2 ч.л. пипер (или на вкус)

2 ч.л. риган

1 ч.л. розмарин

1/3 ч.л. тамаринд

3 с.л. несолено масло (или маргарин)

 

Запържете чесъна и лука в зехтин на умерен огън, докато лукът стане полупрозрачен. Смесете ечемика, боба, граха, лещата, мисото и водата с лука/чесъна и оставете да заври. Добавете ряпата и морковите, намалете огъня до средно-слаб, и оставете да къкри за около 1 1/2 часа, като разбърквате от време на време. Ако имате стъбла от броколи, ги обелете и нарежете. Можете да ги добавите в този момент. Може да сложите и около 1 чаша накъсано / нарязано зеле около 1/2 час преди супата да е готова. Добавете гъбите, подправките и тамаринда и продължете да готвите на слаб огън за още един час. Добавете маслото или маргарина, оставете за няколко минути и поднесете.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта