Зеленчуково-фасулена манджа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. растително масло
1 голяма глава лук, нарязан на кубчета
2 стръка целина, нарязани тънко
1 средно голяма зелена чушка, нарязана на ленти
2 домата, нарязани на кубчета
2 ч червен боб, отцеден
1 пакет по 280 г замразен лимски фасул
1 ч ечемик
2/3 ч нарязан магданоз
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. сушени листа босилек
1/8 ч.л. смлян черен пипер
3 ч вряща вода
2 с.л. настърган Чедър
Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете лука, целината и зелената чушка. Гответе на слаб огън в продължение на 10 мин. Не гответе прекалено дълго. При разбъркване се добавят доматите, бобът, ечемикът, магданозът, солта, босилекът и черният пипер. Прехвърлете сместа в намазана с масло 2-до 3 литра йенска тенджера с капак. Добавете врящата вода. Покрийте. Печете на 180 градуса за 1 1/2 часа или докато ечемикът омекне и течността се абсорбира. Поръсете с настъргано сирене точно преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ