Запържен зелен фасул
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
30 г китайски дървесни гъби
225 г зелен боб
225 г тиквички
2 с.л. фъстъчено олио
2 с.л. фино нарязан лук шалот
2 с.л. нарязан чесън
2 ч.л. фино счукан пресен джинджифил
2 с.л. сос от стриди
2 с.л. оризово вино или сухо шери
2 с.л. светъл соев сос
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 ч пилешки бульон
Накиснете гъбите в топла вода в продължение на поне 15 минути. Изплакнете ги няколко пъти със студена течаща вода, за да премахнете пясъка. Отцедете добре и оставете настрана. Подрежете краищата на зеления боб и срежете наполовина. Обелете и нарежете тиквичките диагонално на парчета от по 5 см. Загрейте тиган или уок и се добавя олиото. Добавете шалота, чесъна, джинджифила, гъбите и боба. Запържете като разбърквате за 1 минута, след което добавете тиквичките, соса от стриди, оризовото вино, соевия сос, солта, захарта и пилешкия бульон. Гответе на силен огън, докато зеленчуците омекнат, около 5 минути. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ