Регистрация

Запържен зелен фасул

Автор:
Надежда
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
764
Оцени рецептата

30 г китайски дървесни гъби

225 г зелен боб

225 г тиквички

2 с.л. фъстъчено олио

2 с.л. фино нарязан лук шалот

2 с.л. нарязан чесън

2 ч.л. фино счукан пресен джинджифил

2 с.л. сос от стриди

2 с.л. оризово вино или сухо шери

2 с.л. светъл соев сос

2 ч.л. сол

1 ч.л. захар

1/2 ч пилешки бульон

 

Накиснете гъбите в топла вода в продължение на поне 15 минути. Изплакнете ги няколко пъти със студена течаща вода, за да премахнете пясъка. Отцедете добре и оставете настрана. Подрежете краищата на зеления боб и срежете наполовина. Обелете и нарежете тиквичките диагонално на парчета от по 5 см. Загрейте тиган или уок и се добавя олиото. Добавете шалота, чесъна, джинджифила, гъбите и боба. Запържете като разбърквате за 1 минута, след което добавете тиквичките, соса от стриди, оризовото вино, соевия сос, солта, захарта и пилешкия бульон. Гответе на силен огън, докато зеленчуците омекнат, около 5 минути. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта