Регистрация

Задушено с черен боб и царевица

Автор:
марина цекова
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
442
Оцени рецептата

1/4 ч сухо шери или ябълков сок

1 с.л. зехтин

2 ч лук, нарязан

1/2 ч целина, нарязана

1/2 ч морков, нарязан

1/2 ч червени чушки, нарязани

4 ч сварен черен боб

2 ч царевица прясна / замразена

2 ч бульон или вода

2 с.л. чесън, счукан

1 ч нарязани домати

2 ч.л. смлян кимион

4 ч.л. чили на прах (или на вкус)

1/2 ч.л. сушен риган

1/4 ч пресен кориандър, нарязан

2 ч.л. мед

2 с.л. доматено пюре

 

В голяма тенджера на умерен огън, смесете шерито и зехтина. Когато се сгорещят, добавете лука. Сотирайте, като се разбърква, докато омекне, но без да покафенява. Добавете целината, морковите и чушките; задушете още 5 минути. Добавете останалите съставки и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 15 минути. Преди да сервирате, пюрирайте 1 чаша от яхнията в блендера и я върнете обратно в съда.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта