Задушено с лимски фасул и шунка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 свински джолана
450 г лимски фасул
3 чаши пилешки бульон
3 чаши вода
2 скилидки чесън
2 глави червен лук
1 чаша целина - нарязана на кубчета
1 чаша моркови - нарязани
1 дафинов лист
лют сос от чушки - по желание
1. Почистете и изплакнете боба. Покрийте с около 8 чаши вода. Сложете на котлона да заври, покрийте с капак и оставете да ври 2 минути. Свалете от огъня, но не махайте капака и оставете да престои 1 час или повече.
2. Докато бобът се накисва, пригответе джоланите. Смесете 3 чаши бульон и 3 чаши вода в голям тежък тиган с капак, оставете да заври. Добавете месото и оставете да къкри за около 1 час.
3. Отцедете боба и изплакнете под течаща топла вода за кратко. Добавете го при месото. Нарежете лука на колеца и ги разделете едно от друго. Добавете лука, заедно с морковите, целината и дафиновия лист, в съда. Счукайте скилидките чесън или използвайте преса за чесън и го прибавете към сместа. Добавете прясно смлян черен пипер и сол на вкус. Добавете още бульон или гореща вода, така че да покрие съставките на 2-3 см.
4. Оставете да къкри за около 1 час, като разбърквате няколко пъти и проверявате дали има нужда да добавите още течност. След като бобът и зеленчуците омекнат, обезкостете джоланите и върнете месото в съда. По желание, добавете лют сос от чушки на вкус и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ