Регистрация

Задушен шарен боб с тиква

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
706
Оцени рецептата

450 г шарен боб

Сол

1 тънка филийка сланина

1/4 глава лук, нарязан

2 скилидки чесън, счукан

Пипер

4 резена бекон, ситно нарязан на кубчета

1 люто чушле, без семената и ситно нарязано на кубчета

2 стръка зелен лук, наситнен

1 малка тиква, обелена и нарязана на кубчета

1 ч телешки бульон

1/2 глава червен лук, нарязан на фини кубчета

1/4 ч нарязан кориандър

3/4 ч заквасена сметана

 

Покрийте боба и 1 чаена лъжичка сол с 8 см вряща вода в голяма тенджера. Добавете сланината, лука и чесъна. Покрийте и печете на 125С, докато бобът е готов - 2 - 2 1/2 часа. Поръсете със сол и пипер на вкус. Дръжте на топло. Задушете бекона с лютото чушле и зеления лук на слаб огън в голям тиган, докато беконът е хрупкав. Добавете тиквата и бульона. Покрийте и гответе, докато тиквата поомекне, около 1/2 час. Смесете боба и тиквата и разбъркайте внимателно, но добре. Не ги намачквайте. Изсипете в 6 купички за сервиране. Поръсете всяка с червен лук, кориандър и 2 с.л. заквасена сметана.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта