Регистрация

Жълт нахут по индийски

Автор:
Жана
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
816
Оцени рецептата

3/4 ч жълт нахут

1/2 ч.л. смляна куркума

3 с.л. растително масло

1 ч лук шалот, обелен

1 средно голям картоф - обелен и нарязан на кубчета

1 пресен домат, нарязан на кубчета

4 с.л. сок от тамаринд

1 1/2 ч.л. сол

2 с.л. къри на прах

1/2 ч.л. черен синап, семена

1/2 ч.л. кимион, семена

1/2 ч.л. семена кориандър

1 сушено червенон чили, натрошено

1/2 ч пресен кориандър

 

Накиснете нахута в 4 чаши вода в продължение на един час в тенджера. През това време нарежете лука, картофите и доматите. Добавете куркума на прах при нахута и сложете на котлона. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри. Сложете капак и варете до омекване на нахута. Разбъркайте няколко пъти. През това време леко запържете лука в 2 1/2 с.л. олио, но без да покафенява. Когато нахутът се свари, добавите още малко вода, докато нивото на водата достигне отново до 4-5 чаши. Сега добавете картофите, доматите, запържения лук, както и всякакви други зеленчуци, каквито прецените. След това добавите тамаринда и кърито. Разбъркайте и оставете да къкри. Покрийте и оставете да с вари, докато зеленчуците омекнат (около 15 минути); разбърквайте време на време. Загрейте останалата 1/2 с.л. олио и добавете семената синап, кимиона, семената кориандър и червеното натрошено чили в горещото олио. Веднага след като синапеното семе започне да пука, разбъркайте цялата смес веднъж и я добавете в нахута. Накрая добавете листата кориандър и гответе още 5 минути и се отстранява от печката.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта