Жълт нахут по индийски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч жълт нахут
1/2 ч.л. смляна куркума
3 с.л. растително масло
1 ч лук шалот, обелен
1 средно голям картоф - обелен и нарязан на кубчета
1 пресен домат, нарязан на кубчета
4 с.л. сок от тамаринд
1 1/2 ч.л. сол
2 с.л. къри на прах
1/2 ч.л. черен синап, семена
1/2 ч.л. кимион, семена
1/2 ч.л. семена кориандър
1 сушено червенон чили, натрошено
1/2 ч пресен кориандър
Накиснете нахута в 4 чаши вода в продължение на един час в тенджера. През това време нарежете лука, картофите и доматите. Добавете куркума на прах при нахута и сложете на котлона. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри. Сложете капак и варете до омекване на нахута. Разбъркайте няколко пъти. През това време леко запържете лука в 2 1/2 с.л. олио, но без да покафенява. Когато нахутът се свари, добавите още малко вода, докато нивото на водата достигне отново до 4-5 чаши. Сега добавете картофите, доматите, запържения лук, както и всякакви други зеленчуци, каквито прецените. След това добавите тамаринда и кърито. Разбъркайте и оставете да къкри. Покрийте и оставете да с вари, докато зеленчуците омекнат (около 15 минути); разбърквайте време на време. Загрейте останалата 1/2 с.л. олио и добавете семената синап, кимиона, семената кориандър и червеното натрошено чили в горещото олио. Веднага след като синапеното семе започне да пука, разбъркайте цялата смес веднъж и я добавете в нахута. Накрая добавете листата кориандър и гответе още 5 минути и се отстранява от печката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ