Регистрация

Есенна киноа с маслен боб

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
583
Оцени рецептата

1/2 ч киноа

2 с.л. маргарин

3/4 ч фино нарязан лук

1 с.л. фино нарязан пресен джинджифил

3/4 ч портокалов сок

2/3 ч вода

2 с.л. мед

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян кориандър

1/4 ч.л. смлян кардамон

1/8 ч.л. смляно индийско орехче

1 ч сладък картоф, нарязан на кубчета

1 ч тиква, нарязана на кубчета

1 1/2 ч сварен или консервиран маслен боб (отцеден и изплакнат)

1/4 ч нарязани червени боровинки

 

Изплакнете добре киноата, като я поставите в голяма купа и напълните купата със студена вода. Отцедете и повторете още четири пъти, оставете настрана. Разтопете маргарина в тенджерка на умерено силен огън. Добавете лука и джинджифила и гответе, като се разбърква, докато лукът омекне. Добавете портокаловия сок, водата, меда, солта, кориандъра, кардамона и индийското орехче и оставете да заври. Добавете картофа и тиквата; оставете да заври. Варете непокрито за около 7 минути. Добавете боба и киноата и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 15 минути. Добавете боровинките и гответе покрито още 5 минути.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта