Регистрация

Енчилада със сирене

Автор:
marcheva
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
710
Оцени рецептата

450 г нетлъсто говеждо месо

1 средно голяма сладка чушка - нарязана

3 скилидки чесън - счукан

450 г черен боб - отцеден

450 г доматен сос

450 г задушени домати – по мексикански

1 ч пикантен сос

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. чеснова сол

8 царевични тортили

1/2 ч червен лук - нарязан

1/2 ч зрели маслини

1 ч обезмаслено сирене – настъргано

1/4 ч.л. лук на прах

1/4 ч.л. чесън на прах

Зелена салата – накъсана

Заквасена сметана

Пресен домат – нарязан

 

Запържете месото с чушката, лука и чесъна; отцедете. Добавете боба, доматения сос, задушените домати, пикантния сос, кимиона, чесъна, солта и чесъна на прах и лука на прах. Оставете да къкри за 15 минути. Сложете малко количество от месната смес на тавичка. Покрийте с питките. Покрийте с половината от останалата смес с месо; поръсва се със сирене и маслини. Повторете (без сиренето). Покрийте плътно с алуминиево фолио. Печете на 180С за 20 минути. Махнете фолиото и покрийте с останалото сирене. Печете без да покривате още 5 минути. Покрийте смаруля, домати, сметана и допълнително пикантен сос.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта