Регистрация

Джинджифилова торта

Автор:
roni
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
851
Оцени рецептата

1 ч масло, меко

1 ч захар

3 големи яйца

2 ч.л. екстракт от ванилия

1 1/2 ч.л. ситно настърган пресен корен от джинджифил

1 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

2 с.л. ром

 

Загрейте фурната до 160ºС.

Намажете и набрашнете кръгла форма за торта с диаметър 25 см. В голяма купа с електрически миксер на средна скорост, разбийте маслото и захарта, до побеляване и пухкав крем. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете ванилията и джинджифила и разбийте, докато са добре смесени. В малка купа, смесете брашното, бакпулвера и солта. С миксер на ниска скорост, разбийте брашнената сместа в сместа с масло само докато се обединят. Изсипете тестото в подготвената тава и се пече в продължение на 30 до 35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охладете за 10 мин. и обърнете в чиния за сервиране. Поръсете с ром и охладете напълно.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта